Z zadnjim delom je trčil v drevo

Foto: Gasilska enota Slovenj Gradec
Foto: Gasilska enota Slovenj Gradec
Tuja krivda za sredino letalsko nesrečo je najverjetneje izključena.
Oglej si celoten članek

Celjski policisti so na podlagi zbiranja obvestil in ogleda kraja dogodka ugotovili, da je 63-letni pilot, doma z območja Slovenj Gradca, okoli 7. ure zjutraj z lastnim jadralnim letalom s pomožnim motorjem poletel z letališča v Slovenj Gradcu. Let je bil najavljen.

Ko je priletel v bližino naselja Graška Gora, je opravil več spiralnih krogov, nakar je jadralno letalo iz neznanega razloga sunkovito obrnilo proti gostemu gozdu na Graški Gori. Letalo je z zadnjim delom in krili trčilo ob debla  dreves in nato strmoglavilo na tla ob gozdni poti. Pilot je na kraju nesreče poškodbam podlegel. 

Kot so še povedali policisti, je bil 63-letnik nadvse izkušen pilot in je imel za sabo veliko ur letenja. Jadralno letalo  je bilo v nesreči celoti uničeno. Prvi podatki preiskovalcev kažejo, da je tuja krivda za nastanek nesreče najverjetneje izključena. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.