Z zunanje strani viadukta reševali Italijana

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Koprske policiste je na številko 113 sinoči malo pred osmo zvečer poklical neznanec in v italijanskem jeziku dejal, da bo skočil z mostu.
Oglej si celoten članek

Policist, ki se je pogovarjal z moškim, ki je poklical, je ugotovil, da gre najverjetneje za 33-letnega državljana Italije, ki so mu policisti v nedeljo zaradi kršitve Zakona o prekrških zoper javni red in mir izdali plačilni nalog v višini 625 evrov (polovična kazen 312 evrov). Ker kazni ni plačal, so mu policisti začasno odvzeli osebne dokumente: osebno izkaznico, prometno dovoljenje in vozniško dovoljenje.

Policisti so po njegovem klicu takoj sprožili iskalno akcijo in pod viaduktom avtoceste v Črnem Kalu našli njegov osebni avtomobil, medtem ko so Italijana ob 21.20 uri opazili na zunanji strani viadukta.

Ko so pristopili do njega je zagrozil, da bo skočil v globino najmanj 10 metrov na skale. Med hojo po zunanji strani vetrolova je ob 21.40 uri zaradi oprijema potisnil roko skozi vetrolov vse do komolca, kar so izkoristili policisti in ga prijeli za roko.

Gasilci so ga nato privezali za ograjo in mu s tem preprečili, da bi skočil v globino. Nato so gasilci odstranili del protivetrne ograje in osebo potegnili na varno. V postopku je bilo ugotovljeno,, da gre dejansko za 33 letnega državljana Italije. Oseba ni bila poškodovana in je bila predana v nadaljnji postopek zdravniku, ki je kasneje odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

Zaradi dogodka je bila avtocesta v smeri Kopra na viaduktu zaprta do 23.05 ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.