Z zvijačo okradli voznika

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V nedeljo so neznanci na pomurski avtocesti iz vozila zvabili voznika, izkoristili njegovo nepazljivost in mu ukradli torbico z dokumenti in denarjem. O podobnem primeru poročajo tudi iz Dolenjske.
Oglej si celoten članek

Neznanci so pod pretvezo, da mu gori guma, iz vozila zvabili voznika osebnega avtomobila.

Pri tem so izkoristili njegovo nepazljivost in mu iz vozila ukradli torbico z denarjem in dokumenti, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Na počivališču dolenjske avtoceste mu je ukradel 6 tisočakov

Podoben primer se je zgodil tudi na počivališču Starine od dolenjski avtocesti v noči na 20. junij. Nemški državljan je sedel v avtomobilu Jeep compass, ko ga je ogovoril neznanec in ga prosil za pomoč s pretvezo, da se mu je pokvaril avtomobil.

V tem času je neznanka izkoristila njegovo nepazljivost in z zadnjega sedeža v jeepu ukradla torbico z dokumenti, bančnimi karticami in 6000 evri gotovine, so sporočili iz PU Novo mesto. Osumljenci so s kraja pobegnili proti Obrežju z osebnim avtomobilom znamke volvo.

Opis vozila je novomeški OKC takoj posredoval policistom na mejnem prehodu Obrežje, ki so vozilo ustavili. Štirim državljanom Kosova in Švedske, starim med 18 in 43 let, so odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim ukradeno gotovino.

Na odstavnem pasu avtoceste so policisti kasneje našli tudi odvrženo torbico z dokumenti. Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper tujce odredil pripor.

POLICIJA OPOZARJA

V preteklih mesecih so bili policisti večkrat obveščeni o tatvinah iz osebnih avtomobilov na počivališčih ob avtocesti.

Po izjavah oškodovancev v večini primerov storilci, najpogosteje gre za tujce, skušajo v pogovoru zamotiti oškodovance pod pretvezo, da potrebujejo pomoč ali jim rečejo, da imajo poškodovan zadnji del vozila oziroma predrto pnevmatiko. Ko oškodovanca zvabijo iz vozila, drugi storilec neopazno iz vozila ukrade torbico, denarnico ali druge vrednejše predmete.

Še posebaj bodite previdni na parkirnih prostorih bencinskih servisov in avtocestnih postajališčih. Kot opozarjajo na PU Novo mesto, vozilo skrbno zaklepajte, tudi če se od vozila oddaljijo le za kratek čas. Stalno imejte pod nadzorom torbice, denarnice in druge vrednejše predmete in bodite previdni, ko vas ogovorijo neznanci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:29 25. Junij 2012.

    ne žurnal24, komentatorji kot zic ste podn od podna

  • 12:55 25. Junij 2012.

    @zic dej si še enkrat preberi članek! "Opis vozila je novomeški OKC takoj posredoval policistom na mejnem prehodu Obrežje, ki …

  • zic
    12:05 25. Junij 2012.

    ali je pa tip doma na štirni pozabu denar, zdaj pa baše naokol kako so ga ukradli, k se mu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.