Za 220.000 evrov škode

Foto: Žurnal24 Gasilci so požar pogasili v slabe pol ure. (Foto: Anže Petkovšek)
Policija še vedno opravlja ogled kraja požara v stanovanjskem bloku v Novih Jaršah. Vzroka požara policija še ni sporočila. Nastalo naj bi za 220.00 evrov škode.
Oglej si celoten članek

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je dejal, da ogled še ni končan, tako da uradno vzrok požara še ni znan. V požaru je bilo poškodovanih 9 stanovanj. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 220.000 evrov materialne škode. Vzrok (ni izključeno, da bi požar povzročil pirotehnični izdelek) in ostale okoliščine policisti še vedno preiskujejo.

Če bi se izkazalo, da je vzrok požara odvržena petarda, gre za "kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu ZK. Za takšno dejanje je zagrožena kazen do pet let zapora," dodaja Stojnšek.

V stanovanjskem bloku v Novih Jaršah je nekaj pred 21. uro v nedeljo zagorelo. Kot je zapisano v poročilu Uprave RS za zaščito in reševanje, naj bi zagorelo zaradi odvržene petarde. Ta naj bi priletela na balkon, zaradi česar naj bi zagorele novoletne lučke, pritrjene na leseno oblogo v pritličju stanovanjskega bloka na Beblerjevem trgu.

Ogenj se je hitro razširil od pritličja proti drugemu nadstropju. Po stavbi se je razširil močan dim. Gasilci so evakuirali šest stanovalcev, zaradi zastrupitve z dimom pa so v klinični center odpeljali 19 ljudi. Med njimi sta bila dva otroka, ki sta noč preživela na pediatrični kliniki. Kot so nam včeraj zatrdili v kliničnem centru, je bilo stanje vseh stabilno.

Policija naproša vse, ki bi lahko nudili koristne informacije v zvezi s požarom, da to sporočijo na eno izmed telefonskih številk policije: intervencijsko 113, anonimni telefon 080 1200 ali pa informacijo sporočijo policistom ob neposrednem stiku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.