Za 61-letnika je bila usodna veja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Med spravilom lesa se je zgodila nesreča.
Oglej si celoten članek

V sredo dopoldne sta 51 in 61 let stara moška spravljala les in opravljala gozdarska opravila v gozdu v Stopercah. Starejši je na zelo strmem pobočju okoli 8.30 z motorno žago podiral bukev, ki se je na višini 70 centimetrov razraščala v tri debla, premera po 25 centimetrov. Ko je požagal zadnje od treh debel dolžine okoli 18 metrov, je slednje namesto, da bi padlo s krošnjo proti dolini, padlo po klancu navzgor in z debelejšim koncem pričelo drseti v dolino. Pri tem je s krošnjo oz. vejami zadelo 61-letnika, ki je zaradi tega padel in hudo poškodovan obležal. 

Poškodovanega je okoli 9. ure našel mlajši, ki je približno 50 metrov stran čistil gozdno cesto. Mlajši moški je takoj poklical na pomoč reševalce. Gasilci, ki so prišli na kraj, so poškodovanega potem, ko ga je oskrbela zdravnica, prenesli do gozdne ceste. Tam so ga v oskrbo prevzeli reševalci ZD Ptuj, nato pa so ga s helikopterjem slovenske vojske prepeljali v UKC Maribor. Tam je ob 11.50 zaradi prehudih poškodb umrl. 

Pokojni je pri delu uporabljal zaščitna oblačila, varnostne čevlje in čelado z glušniki. Policisti so z ogledom kraja nesreče in po zbranih obvestilih, tujo krivdo za smrt izključili. O ugotovitvah bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Maribor.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.