Za Baričeviča dve tožilski enoti

Foto: Žurnal24
Odbor za notranjo politiko zavrnil vse tri sklepe, ki so jih v zvezi z afero bulmastifi predlagali v SLS. Doslej podana ovadba zoper sodnika v zvezi s sodnim odločanjem, a tožilstvo o ovadbi še ni odločilo.
Oglej si celoten članek

Gvido Kres je v imenu SLS zaradi "gladko zavrnjenih sklepov" izrazil razočaranje. Po glasovanju je poudaril, da so v gradivu opozarjali na vse nepravilnosti in obstoj dveh pravnih držav, vendar sedaj niso stopili niti korak naprej. Čudi ga tudi, da nihče od preiskovalcev ni stopil v stik s katero od oseb, ki so opozarjale na dodatne informacije v zvezi s to afero.

Butala je pojasnil, da je bila do sedaj podana ovadba zoper sodnika v zvezi s sodnim odločanjem, vendar tožilstvo o tej ovadbi še ni odločilo. Povedal je še, da ljubljansko okrajno sodišče dve osebi preiskuje zaradi suma ponarejanja listin in krive ovadbe, zoper nekdanjo javno uslužbenko pa je bil že vložen obtožni predlog zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Pri slednjem primeru gre za nekdanjo državno sekretarko na kmetijskem ministrstvu Sonjo Bukovec.

Ne bodo zahtevali poročil
Odbor za notranjo politiko tako ne bo zahteval, da pravosodno ministrstvo predstavi natančno poročilo o vzrokih za zavrnitev kazenskih ovadb, člani odbora pa so tudi zavrnili predlog sklepa, naj notranje ministrstvo v roku enega meseca natančno poroča o vseh izvedenih postopkih in ugotovitvah policije v zvezi s tem primerom, od vrnitve psov do tragedije na Oražnovi ulici v Ljubljani februarja lani. Prav tako odbor od kmetijskega ministrstva ne bo zahteval predstavitve rezultatov revizije v primeru postopkov vračanja bulmastifov.

Afera v rokah dveh tožilskih enot
Današnjega nadaljevanja seje odbora za notranjo politiko se je udeležil tudi predstavnik tožilstva, vrhovni državni tožilec Aleš Butala, ki je razložil, da tožilstvo doslej ni prihajalo na seje odbora, ker so postopki še odprti, danes pa so se le odločili priti, da podajo informacije o sedanji situaciji.

Po njegovih besedah zadevo obravnavata dve tožilski enoti. Specializirani oddelek na vrhovnem tožilstvu obravnava sume kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili, ljubljansko okrožno tožilstvo pa sume kaznivih dejanj, ki naj bi jih storile druge osebe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.