Za čefurje 365 tisoč evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Film Gorana Vojnovića Čefurji raus! je na razpisu Slovenskega filmskega centra prejel polovico proračuna filma.
Oglej si celoten članek

Scenarist in režiser Goran Vojnović bo do petka v Bosni snemal film Čefurji raus! Prejšnji teden so za ta film prejeli 365 tisoč evrov, kar je polovica proračuna filma, je povedal Boštjan Ikovic, ki je s Francijem Zajcem producent filma, in dodal: "Na projektu dela od 35 do 55 ljudi, odvisno od dneva, v povprečju pa 40." Ustvarjalci filma napovedujejo, da bodo zdaj, ko so denar dobili, projekt končali v predvidenem roku in ga jeseni naslednje leto predstavili javnosti.

Ob tem so poslali tudi zahvalo ministru za kulturo Žigi Turku in njegovemu državnemu sekretarju Aleksandru Zornu: "Zahvaljujemo se, da sta se osebno zavzela za naš film in poskrbela, da smo kljub izredno težkemu finančnemu položaju, v katerem se trenutno nahaja celotna država, le pridobili potrebna sredstva za njegovo realizacijo."

Vojnović je sicer zgodbo Marka Đorđića in njegovih fužinskih prijateljev najprej napisal kot scenarij in šele nato preoblikoval v roman, ki je bil eno leto na vrhu najbolj prodajanih knjig v Sloveniji. Avtor je za roman dobil nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta. Knjiga ima tudi gledališko priredbo, ki so jo ponovili več kot 250-krat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:41 14. Avgust 2012.

    "Ubogi ", kako čustveno trpijo tukaj v Sloveniji. Ti grdi Slovenci, kako jih mučijo. In to samo zato, ker niso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.