Za gospodarstvo še 228 milijonov evrov

Foto: Žurnal24
Slovenska izvozna in razvojna banka je institucionalnim investitorjem ponudila drugo zaporedno izdajo obveznic SI01 v višini 250 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Slovenska izvozna in razvojna banka (SID) je danes institucionalnim investitorjem (bankam, zavarovalnicam, pokojninskim skladom in tako naprej) ponudila drugo zaporedno izdajo obveznic SI01 v višini 250 milijonov evrov. S tem je povečala celotno izdajo svojih obveznic SI01 na 500 milijonov evrov, so sporočili iz SID.

228,85 milijona evrov, pridobljenih z drugo izdajo obveznic, v obliki dolgoročnih kreditov SID namenja poslovnim bankam za financiranje gospodastva.

Gospodarske družbe, samostojni podjetniki in osebe javnega prava bodo tako lahko zaprosile za posojilo za financiranje mednarodnih gospodarskih poslov, financiranje gospodarskih spodbud (na primer malih in srednje velikih podjetij, podjetništva, razvojnih projektov, pospeševanja ustanavljanja novih podjetij, dejavnosti, povezanih z vključevanjem v naloge in programe izvajalcev podjetniškega, inovativnega in finančnega okolja), financiranje raziskav, financiranje varovanja okolja in energetske učinkovitosti in  tudi financiranje gospodarske in javne infrastrukture ter občinskega in pokrajinskega razvoja (na primer izboljšanja cestne, komunalne in druge infrastrukture, obnove in razvoja ter prenove mest).

Obrestna mera banke do končnega uporabnika je omejena navzgor. Ročnost podkredita je najmanj šest mesecev in največ tri leta od dneva črpanja oziroma nakazila podkredita. Dinamika odplačevanja pa vključuje vsaj šestmesečni moratorij na odplačilo glavnice.

Banke, pri katerih so sredstva na voljo, so Abanka Vipa, Banka Celje, Banka Koper, Banka Volksbank, Deželna Banka Slovenije, Factor Banka, Gorenjska Banka, Hypo Alpe Adria Bank, Nova Ljubljanska Banka, Nova Kreditna Banka Maribor, Probanka, Unicredit Banka Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.