Za informacije o Zavašniku ponujajo denar

Foto: Žurnal24 Zavašnik je obtožen predložitve ponarejene odločbe o podaljšanju obratovalnega č Foto: policija.si Robert Tomaž Zavašnik, tiralica
Policija bo vse informacije o Zavašniku, ki je na begu, denarno nagradila.
Oglej si celoten članek

Policija poziva vse, ki imajo kakršnekoli informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi in prijetju obsojenca Tomasa Roberta Zavašnika, rojenega 16. 7. 1972 v Münchnu, da jih posredujejo policiji. Za Zavašnikom je Okrožno sodišče v Ljubljani izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter evropski nalog za prijetje in predajo. Za njim je razpisana tudi mednarodna tiralica. "Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve," poudarjajo na policiji.

"Policija bo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju obsojenca,  denarno nagradila, višina nagrade pa bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana," so sporočili s policije.

Kam posredovati informacije

Informacije o iskani osebi lahko policiji posredujete na anonimno telefonsko številko 080 1200, na interventno telefonsko številko policije 113 ali preko spletnega portala policije s klikom na pasico "Anonimna e-obvestila o pogrešanih in iskanih osebah" oziroma preko URL-povezave http://www2.gov.si/e-uprava/prijava_pio.nsf.

Na begu od 2009

Zavašnik je na begu že dobra štiri leta, odkar so ga pozvali na prestajanje zaporne kazni. Sodišče ga je namreč leta 2009 obsodilo na pet let zapora zaradi tragične smrti treh mladih deklet pred nočnim lokalom Lipa. Kot smo poročali avgusta, naj bi se neuradno Zavašnik že pred časom zatekel v družinsko stanovanje v bližini Umaga, kjer naj bi tudi že registriral novo podjetje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:17 8. December 2013.

    kaj pa ima on pri tem..kaj bi moral najstnice držati za roke??Naredil je vse kar je lahko

  • 00:49 6. December 2013.

    In česa je sploh obtožen?V demokratični tujini bi obsodili neodgovorne starše, ki bi mladim najstnikom dovolili zahajati v takšne in …

  • 21:25 5. December 2013.

    Točno tako, tile naši bebavi zakonodajalci nagradijo tistega, ki pobegne z oprostitvijo.<br />Med begom zastaralni rok nebi smel teči in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.