Za Jakličem do Korčule

Foto: Saša Despot Slovenija 12.03.2014 odvetnik Bostjan Penko, sojenje Marko Jaklic, kazenska zade
Marko Jaklič. Danes ga na ljubljanskem sodišču čakajo zaradi domnevnega pranja denarja. Še v petek v tujini.
Oglej si celoten članek

"Gospa, trenutno sem v tujini," je v petek na vprašanje, ali je na pošti vendarle prevzel vabilo na sodišče, odgovoril nekdanji šef zdravstvene zavarovalnice Vzajemna Marko Jaklič. Danes ga namreč pričakujejo na ljubljanskem sodišču, kjer nameravajo proti njemu ponovno poskusiti začeti sodni postopek. Pred slabima dvema tednoma Jakliča namreč na sodišče ni bilo, prav tako svojega izostanka ni opravičil.

Zlepa ali zgrda?

Če se Jaklič še danes ne bi pojavil pred sodnico, bi ta lahko policiji takoj odredila, naj ga izsledijo in prisilno privedejo na sodišče. Ali jim je Jaklič že sporočil, da se je preselil, in priložil nov naslov, na katerem zdaj sprejema pošto, ni znano. Jaklič je namreč ob tem vprašanju brez besed prekinil telefonski pogovor z nami.

Sodišče ga je že predlani, ko je bil prvič zaslišan pred preiskovalnim sodnikom, opozorilo, da je dolžan sporočiti spremembo prebivališča, torej bi moral sodišče obvestiti tudi o morebitni selitvi v tujino. Jaklič naj bi namreč že nekaj časa bival in posloval na Hrvaškem, predvsem prek svojega zagrebškega podjetja.

To je, kot kaže, znano tudi sodišču in tožilstvu, ki Jakliču v tem postopku očita domnevno oškodovanje Vzajemne za okoli pol milijona evrov. To škodo bi lahko povrnil z nepremičninami, na primer vilo na Korčuli, ki mu jo je po naših informacijah sodišče na predlog tožilstva začasno zamrznilo. Dokler postopek ne bo končan, je Jaklič ne sme prodajati ali drugače razpolagati z njo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:41 24. Marec 2014.

    Blizu glih ni.

  • 09:49 24. Marec 2014.

    :D tudi to ni res.

  • dd
    09:48 24. Marec 2014.

    Itak je vse samo farsa. Pokradejo miljone, na koncu jim vzamejo pa samo "krompir".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.