Za jutri razglašen oranžni alarm

Foto: Profimedia Veter in dež
Oranžni alarm že danes razglašen zaradi požarne ogroženosti na Primorskem, jutri bo škodo lahko povzročal veter.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci agencije za okolje so za jutri za vzhodni del države prižgali oranžni alarm zaradi vetra. 

"V nedeljo sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro," so opozorili. 

Za Primorsko je že prižgan oranžni alarm, saj je zaradi sušnega vremena velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

Foto: Arso

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. "Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne," pojasnjujejo na spletni strani meteo.si. "Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila," svetujejo v primeru oranžnega alarma. 

Za osrednjo in jugovzhodno Slovenijo je zaradi vetra za jutri razglašen rumeni alarm. Ta pomen, da so vremenske razmere lahko neugodne."Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno," svetujejo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.