Za kar 95 odstotkov več goljufij

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policija je v prvi polovici leta okrepila preiskave gospodarske kriminalitete.
Oglej si celoten članek

Policija je v letošnjem prvem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani obravnavala za 49 odstotkov več kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Ta je predstavljala petino celotne obravnavane kriminalitete.

Ocenjena škoda zaradi gospodarske kriminalitete je bila v prvem polletju za 25 odstotkov višja kot v prvih šestih mesecih lanskega leta.

Goljufije, pranje denarja, zloraba položaja ...

Največ, za 95,4 odstotka, se je v tem obdobju povečalo število obravnavanih goljufij, je razvidno iz polletnega poročila o delu policije, objavljenega na njihovi spletni strani.

Sledila sta pranje denarja (93,5 odstotka več obravnavanih dejanj) in zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti (81-odstotna rast).

Občutno manj davčnih zatajitev

Za 62 odstotkov pa se je v enakem obdobju zmanjšala le obravnava davčnih zatajitev. Poleg 8,5 odstotka več korupcijskih dejanj je policija obravnavala še za 58,8 odstotka več kaznivih dejanj z elementi korupcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 8. September 2013.

    BTW v Petek so do malce narodu iz žepa ukradli MILIJARDO evrov, v zadnjem letu nekje dodatnih 6, v zadnjih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.