Za koalicijo s čim manj strankami

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Predsednik SDS Janez Janša meni, da večja izbira pomeni več možnosti za pravo izbiro. Prepričan je, da bo Slovenija iz krize izšla z ustvarjanjem pogojev za normalno rast gospodarstva.
Oglej si celoten članek

Janez Janša je dejal, da je vsak, ki vstopi in ponudi program, dobrodošel. Večja kot je izbira, večje so možnosti, da bo izbira prava, je v odzivu na morebiten nastop Zorana Jankovića na volitvah povedal za TV Odmeve.

Prepričan je, da Slovenija potrebuje drugačno razvojno paradigmo, kot je zadolževanje. V primeru, da bo po volitvah stranka SDS prevzela vlado, bodo naredili vse, da Slovenija iz krize ne bo izšla s stiskanjem pasu, ampak z ustvarjanjem pogojev za normalno rast gospodarstva.

Za čim manjšo koalicijo

Nesprejetje interventnega zakona po njegovem mnenju predstavlja zelo resen problem. Janša meni, da ga bo moral reševati prihodnji državni zbor še preden bomo dobili vlado, v tistih desetih dneh pred novim letom, saj konec leta "zastavica pade". Ob tem se je vprašal, zakaj je bilo treba z interventnim zakonom čakati tako dolgo.

O tem, s kom bi SDS šla v koalciji, bo mogoče odgovoriti po volitvah. Janša si sicer želi koalicijo s čim manj strankami. "Večja kot bo koalicija, manj stabilna bo. Slovenija potrebuje jasen volilni izid, trdno vlado in koalicijo, v kateri bo čim manj strank," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.