Za koncesijo ni interesa

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Zobozdravnik. Prvi razpis neuspešen, občina poskuša še enkrat.
Oglej si celoten članek

Kranj. “Interesa za zasebno delo med zobozdravniki je vse manj,” ugotavlja Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske. Kranjska občinska uprava je morala razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju zobozdravstvenega varstva odraslih ponoviti. Na prvega pred nekaj tedni se ni prijavili nihče.

Zakaj ni interesa, Veternik težko komentira. “Morda ambulanta ni privlačna. Morda na trgu ni dovolj zobozdravnikov,” dodaja. Alja Prezelj, vršilka dolžnosti direktorice na zobni polikliniki, je bila nad slabim odzivom nekoliko presenečena. Interes med zobozdravniki je namreč zaznala, zakaj se potem ni nihče odločil, pa ne ve.

V tretje ne bodo ponovili

Kranjska občinska uprava tudi na drugi razpis za zdaj ni prejela nobene prijave. Če tudi ta ne bo uspešen, ga ne bo ponovila. “Če občina ne bo našla zamenjave, bo program vrnila nam. Mi prostega terapevta, ki bi program prevzel, nimamo, ga bomo pa morali izvajati,” je dejal Veternik in dodal, da bodo v tem primeru razpisali prosto delovno mesto zobozdravnika in asistentke. “Pacienti brez oskrbe ne morejo biti,” je zatrdil.

Nadomestna koncesijska dejavnost naj bi se sicer začela opravljati takoj po novem letu. Mestna občina Kranj ponuja koncesijsko razmerje za 15 let z možnostjo podaljševanja na 
pet let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.