Za Kosa so Koželjeve lisice korupcija

Foto: Žurnal24 Ker Koželj ni plačal kazni, pri Kosu menijo, da gre za korupcijo. (Foto: Anže Pe
Odstranitev lisic. Policija je primer predala tožilstvu, župan Janković pa vztraja, da podžupan ni nič kriv.
Oglej si celoten članek

Ker je ljubljanski podžupan Janez Koželj po telefonu zahteval, naj mu redarji odstranijo lisice, in ker ni plačal kazni za napačno parkiranje, gre za korupcijo, je v načelnem mnenju o primeru izpred dveh let ugotovila Komisija za preprečevanje korupcije Draga Kosa. Na ljubljanski policiji so pojasnili, da so primer marca predali tožilstvu, odgovor tožilstva glede tega, v kateri fazi je postopek, pa pričakujemo danes.

Koželj je imel dovolilnico
Na komisiji so povedali, da gre za korupcijo, ker gre za pridobitev koristi občinskega funkcionarja. Koželjev nadrejeni, župan Zoran Janković, je vse očitke zavrnil: “Koželj ni nič kriv. V avtomobilu je imel dovolilnico za parkiranje, a je bila narobe obrnjena. Preveril sem pri našem načelniku, ki je bil jasen, da če je dovolilnica v avtomobilu, potem lisičenja ne sme biti. Zato je redar, ko je ugotovil, da je dovolilnica veljavna, lisice snel. S tem je zame zadeva končana.”

Postopek bi bil enak
Župan je ob tem dodal, da to pravilo velja za vse. “Stoodstotno bi bil postopek enak, če bi šlo za kogarkoli drugega. Vedno se lahko zgodi pomota,” je povedal Janković in dodal, da če so komu storili krivico, naj jo javi.

Na protikorupcijski komisiji pa vztrajajo, da dovolilnica ni bila nameščena v skladu z zakonom o cestnoprometnih predpisih, saj mora biti vedno na vidnem mestu na armaturi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.