Za lažjo pot do fakultet

Foto: Žurnal24 Informativne mape vsebujejo priročnik z vsemi informacijami o študiju na Univerz
Mene vprašaj! Dijake bodo usmerjali informatorji. Avtobusi bodo brezplačni.
Oglej si celoten članek

 

Po telefonu
Brezplačno. V petek in soboto bo dijakom za vse informacije na voljo brezplačna telefonska številka 080 1 SOUM oziroma 080 1 7686, kamor lahko pokličejo kadarkoli.

Na železniški postaji in pred vsemi mariborskimi fakultetami bodo v petek in soboto bodoče študente na informativnih dnevih pričakali študenti informatorji.

Oblečeni bodo v modre majice z vprašajem in prepoznavnim geslom Mene vprašaj ter bodo pomagali pri orientaciji v mestu, na voljo bodo za vprašanja, delili pa bodo tudi informativne mape z zemljevidom mesta, blokom in kemičnim svinčnikom,” napoveduje Zlatka Keček, vodja projekta pri Študentski organizaciji Univerze v Mariboru.

Raje z avtobusi
Največ gneče je v petek v okolici šol pričakovati okoli 9. in 15. ure. “Izpred železniške postaje bo brezplačni avtobus odpeljal ob 8., 9. in 14. uri. Vožnja bo krožna, mimo ekonomsko-poslovne fakultete in tehniških fakultet do filozofske fakultete in nazaj mimo pravne fakultete. Poskrbljeno bo tudi za dijake, ki bi želeli na fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede,” pravi Kečkova.

Podžupan Milan Mikl in Vladimir Vajda, podsekretar ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, pa meščane pozivata k strpnosti in uporabi javnega prevoza. “Z veseljem sprejemamo bodoče študente, saj so ti zagotovo potencial za razvoj na različnih področjih v našem univerzitetnem mestu,” dodaja Mikl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.