Za letalo 7.300 dolarjev mesečno

Foto: Žurnal24 Javno odpiranje ponudb za falcona je bilo ob 13. uri.
Letalo falcon 2000 EX ostaja v hangarju na ameriškem letališču Oxford v državi Connecticut. Najem hangarja državo na mesec stane 7.300 dolarjev oziroma skoraj 5.600 evrov.
Oglej si celoten članek

Skupina za prevzem letala je v ZDA opravila tehnični prevzem letala, so sporočili z ministrstva za obrambo. Po opravljenem pregledu in testnem letu so ugotovili, da je letalo v zelo dobrem stanju. Skupina je letalo z vso tehnično dokumentacijo prevzela od najemnika, ga ustrezno zavarovala in garažirala v najetem hangarju na letališču Oxford v Connecticutu. "Hangar je najet za obdobje do šest mesecev, stroški najema pa znašajo 7.300 dolarjev na mesec. V tem času bo treba končati vse odprte finančne obveznosti podjetja Aircraft Guaranty Title & Trust, ki je za Republiko Slovenijo sklenilo zakupno pogodbo z dosedanjim najemnikom, nato pa letalo še registrirati," so še sporočili z ministrstva.

Delovna skupina bo pripravila poročilo o prevzemu letala in ga skupaj s predlogi nadaljnjih postopkov, ki so vezani na oddajo letala v najem ali upravljanje, na možnost dokapitalizacije oziroma na možnost prevzema letala v uporabo Slovenske vojske, posredovala Vladi Republike Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.