Za lov porabili več milijonov avstralskih dolarjev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Avstraliji so danes prijeli najbolj iskanega zločinca, 38-letnega nekdanjega delavca v klavnici Malcoma Nadena, ki je bil na begu kar sedem let.
Oglej si celoten članek

Aretirali so ga malo po polnoči na neki zasebni posesti v bližini Gloucesterja v notranjosti zvezne države Novi Južni Wales v Avstraliji.

"Z velikim zadovoljstvom vam lahko danes potrdim, da je najbolj iskani zločinec v Avstraliji končno za zapahi," je novinarjem povedal policijski komisar Novega Južnega Walesa Andrew Scipione.

Obtožen je bil umora prijateljice

Obtožen je umora svoje prijateljice, spolnega napada na 15-letno dekle in vpletenosti v izginotje svoje sestrične. Za lov nanj so porabili več milijonov avstralskih dolarjev, nazadnje pa so ga s pomočjo policijskih psov, helikopterjev in posebnih policijskih enot prijeli sredi gozda 260 kilometrov severno od Sydneyja.

Kriv naj bi bil tudi za strelski napad na policista, ki mu je bil na sledi decembra lani. Takrat mu je drugič zapored uspelo ubežati skorajšnjemu prijetju.

Na begu od 2005

Na begu je bil od junija 2005, ko je pobegnil z doma svojih starih staršev. Izginil je le nekaj dni preden so v njegovi spalnici našli zadavljeno 24-letno Kristy Scholes, že pred tem pa je bil osumljen spolnega napada na 15-letno dekle in vpletenosti v izginotje svoje 24-letne sestrične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:29 23. Junij 2012.

    No tudi njegova služba sovpada z dejanjem. Tudi izbor službe že o člloveku veliko pove. Naj se bog usmili tvoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.