Za mobilni internet v povprečju 25 evrov na mesec

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Povprečno gospodinjstvo, ki uporablja vsaj eno obliko mobilnih podatkovnih storitev, je letos za te namene porabilo 25,50 evra na mesec.
Oglej si celoten članek

Kot je razvidno iz letošnje raziskave Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos), je le slabih 20 odstotkov vprašanih uporabljalo vsaj eno obliko mobilnega dostopa do interneta.

Najbolj se je zmanjšal delež tistih uporabnikov, ki mobilne podatkovne storitve uporabljajo samo preko mobilnega telefona (z lanskih 21 odstotkov na 14 odstotkov). Preostali do mobilnih podatkovnih storitev dostopajo preko podatkovne kartice (tri odstotke), ali pa kombinirajo uporabo prenosa podatkov prek mobilnega telefona in podatkovne kartice (en odstotek).

Strošek je nižji

Mesečni stroški povprečnega gospodinjstva za mobilno telefonijo so se v primerjavi s preteklim letom kar precej znižali. Slovensko gospodinjstvo je oktobra v povprečju za plačilo stroškov mobilne telefonije namenilo 40,80 evra, leto prej pa kar 49,10 evra.

Stroški v letošnjem letu so tako najmanjši v obdobju zadnjih petih let, kar tudi ustreza prepričanju med uporabniki - skoraj 60 odstotkov vprašanih je namreč odgovorilo, da v njihovem gospodinjstvu izdatek za mobilno telefonijo ni previsok. "To je nekako v nasprotju s trendi v prejšnjih letih," dodajajo v Akosu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:35 25. December 2014.

    Dejte no da pa je 60 odstotkov vprašanih da plačajo 25€ na mesec je pa čista laž ...<br /><br />V …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.