Za nujna dela 200 tisočakov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vzdrževalna dela v parlamentu, ki jih bodo opravili v času parlamentarnih počitnic, bodo stala več kot 200 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Parlamentarci so odšli na počitnice, a državni zbor v tem času ne bo sameval. V poslopju bodo namreč potekala različna obnovitvena dela. Predvidena so le najnujnejša vzdrževalna in obnovitvena dela.

Zaradi zamakanja je nujna sanacija in toplotna izolacija strehe nad veliko dvorano, kar naj bi stalo približno 150 tisoč evrov. Dokončati je treba še sanacijo južne fasade in poškodb skulptur pri vhodu v DZ, ki so posledica študentskih demonstracij maja lani. Sanacija naj bi stala slabih 40 tisočakov, del stroškov pa bo krila zavarovalnica.

Na prenovo čakata dve službeni stanovanji, ki sta v zelo slabem stanju. Opravili bodo tudi vzdrževalni servis ter popravili obrabljene oziroma dotrajane stole v veliki dvorani ter ostalo pisarniško opremo. Izvedli bodo tudi manjše nujne preureditve in sanacije v kletnih prostorih v skupni vrednosti 60 tisoč evrov.

Belili ne bodo

Zaradi rebalansa proračuna in krčenja stroškov ne bodo izvedli predvidenih del, ki niso nujna. Tako odpade beljenje sten, prenova recepcije in saniranje talnih oblog. Na prihodnja leta je prestavljena tudi prenova male dvorane na Šubičevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:19 17. Julij 2011.

    A bodo namesto navadnih kljuk v skretih namestili zlate,ker te sedaj niso fancy,prokleta banda presrana.Mal nej si ogledajo v kakšnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.