"Za opremo 
zadolženi zdravniki"

Foto: Žurnal24 (Foto: IFP)
Onkološki inštitut. Kriminalisti menda preiskujejo nakupe.
Oglej si celoten članek

Negospodarno. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so pod drobnogled vzeli poslovanje onkološkega inštituta, nas je obvestil vir. “Lahko potrdimo, da zaradi suma različnih kaznivih dejanj teče predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani,” pojasnjujejo na generalni policijski upravi.

Po naših virih naj bi policisti preverjali domnevne nepravilnosti pri nakupih in ravnanju z medicinsko opremo inštituta. Njihovo predlansko poslovanje pa še vedno pregledujejo tudi na računskem sodišču (RčS), na katerem bodo o tem predvidoma čez en mesec izdali poročilo. “Z NPU smo izmenjali stališča glede posameznih domnevno spornih ravnanj, ki naj bi bila v nasprotju z zakonodajo o javnih naročilih in naj bi domnevno imela znake kaznivih dejanj,” pravijo na RčS. Viri pa trdijo, da naj bi policisti preiskovali nepravilnosti iz obdobja, ko je inštitut še vodil Aljoša Rojec, kar pa ta zanika: “O tem nisem nikoli govoril s policijo. Za opremo so sicer običajno tako ali tako zadolženi zdravniki.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.