Za parkiranje prej 1,2 evra, zdaj 5 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Stranke, ki želijo parkirati pred stavbo Upravne enote Ljubljana, čaka plačilo krepko višje parkirnine.
Oglej si celoten članek

Nov cenik parkiranja na parkiriščih pri ljubljanski upravni enoti je prineslo veliko podražitev. Obiskovalec mora plačati 5 evrov, ne glede na to, koliko časa tam parkira, poroča Dnevnik. 

Do spremembe je prišlo, ko so zemljišča na območju Tobačne tovarne dobila novega lastnika. Načelnik upravne enote Bojan Babič je za omenjeni časnik pojasnil, da upravna enota nima vpliva na ceno parkiranja, da pa bodo na prihodnjem sestanku z družbo AS57 o tem spregovorili. Če dogovora ne bo, bi se lahko upravna enota dogovorila z Mestno občino Ljubljana glede parkiranja na parkiriščih na drugi strani Tržaške ceste, ki so v lasti MOL. Gre za parkirišči Mirje in Trg mladinskih delovnih brigad. 

Do konca marca je s parkiriščem upravljala družba Pinacea, ki je za prvo uro parkiranja računala 1,2 evra, za vsako nadaljno uro pa 0,5 evra. Družba Pinacea nove najemne pogodbe z družbo AS57 ni sklenila, saj so novi lastniki nakazali, da želijo sami opravljati to storitev, piše časnik. 

Družba AS57 je ob ustanovitvi nosila ime Tobačna center. Ustanovil jo je črnogorski poslovnež Alen Sijarić, konec februarja pa je njeno lastništvo prevzela družba Kompas Shop, ki naj bi do družbe po poročanju Financ prišla z uveljavitvijo zavarovanj terjatev iz posojila. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 11:06 31. Maj 2020.

    Dokumente si urejajte drugje. Jaz si jih in parkiram gratis.

  • 06:47 30. Maj 2020.

    Bebo,kake veze ima privat parkirišče z "razmetavanjem denarja vlade"?To so barabinska posla ljubljanske jugomafije.Upam da bo to parkirišče prazno,pa si …

  • 01:14 30. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆︆︆r︆︆e︆︆d︆︆︆︆h︆︆o︆︆t︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.