Za pismo boste dali tri cente več

Foto: Žurnal24 Za standardno pismo bo treba s prvim marcem odšteti 27 centov. (Foto: Barbara Br
S prvim marcem se bodo cene nekaterih poštnih storitev v notranjem in mednarodnem poštnem prometu povišale za tri cente v notranjem in mednarodnem poštnem prometu.
Oglej si celoten članek

Nazadnje so se cene spremenile prvega januarja letos zaradi sprememb Zakona o davku na dodano vrednost, po katerem se za omenjene storitve ne zaračunava davek na dodano vrednost v višini 20 odstotkov. Cene navedenih storitev so se zato za končne uporabnike s prvim januarjem letos pocenile v povprečju za 16,7 odstotka, sporočajo s Pošte Slovenije. Pred spremembo Zakona o davku na dodano vrednost pa je Pošta Slovenije cene navedenih storitev spremenila prvega avgusta 2010.

Spremembe s 1. marcem


stara cena nova cena
notranji poštni promet
- standardno pismo 0,24 EUR 0,27 EUR
- navadno pismo do 20 g 0,28 EUR 0,31 EUR
- dopisnica 0,24 EUR 0,27 EUR
mednarodni poštni promet  
- standardno pismo 0,37 EUR 0,40 EUR
- navadno pismo do 20g 0,41 EUR 0,44 EUR
- dopisnica 0,33 EUR 0,36 EUR

 

Med najcenejšimi v EU
Cena standardnega pisma v notranjem poštnem prometu v državah EU v povprečju znaša 0,51 evra, v Sloveniji pa je sedanja cena 0,24 evra, poudarjajo na Pošti in dodajajo, da so poštne storitve pri nas med najcenejšimi v območju EU. Nižjo ceno imajo samo še na Malti, kjer za standarno pismo plačajo 0,19 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.