Za pokojnine iz proračuna 140 milijonov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Luknja v proračunu bo konec leta zaradi nakazil v pokojninsko blagajno 1,15 milijardna.
Oglej si celoten članek

"V proračunu je bilo navedeno, da mora Kapitalska družba Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje nameniti 190 milijonov evrov; 50 milijonov evrov skladno z zakonom, kot vsako leto, ter 140 milijonov evrov iz sredstev, ki jih pridobi v privatizaciji. Ker sredstev iz naslova privatizacije ni bilo, je razliko morala pokriti država iz proračuna," pravi premierka v odhodu Alenka Bratušek.

Letošnja luknja v proračunu 1,15 milijarde evrov

Konec leta bo zato primanjkljaj večji za 140 milijonov, v proračunu bo tako zevala 1,15 milijarde velika luknja. Zaradi napak pri javnih naročilih ima Slovenija že dlje časa tudi težave s črpanjem evropskih sredstev. V Bruslju za izplačilo čaka za 350 milijonov evrov zahtevkov. Bratuškova poudarja, da so s predstavniki Evropske komisije dnevno v stiku in da pričakuje, da se bo denar kmalu sprostil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.