Za polnjenje predplačniške kartice le še dober dan časa

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zaradi prihajajočih praznikov bo v tem tednu po spremenjenem urniku potekalo bančno poslovanje.
Oglej si celoten članek

V večini držav Evropske unije je poleg 17. aprila dela prost dan tudi petek, 14. april. Ker slovenske banke poravnavajo plačila prek evropskih plačilnih sistemov, ki v petek ne bodo delovali, bo prišlo do sprememb v izvajanju plačilnih storitev. 

Kot so sporočili iz NLB, bodo med 14. in 17. aprilom plačilne transakcije potekale po spremenjenem urniku. "V NLB bomo izvrševali le plačila, pri katerih imata plačnik in prejemnik plačila odprt račun v NLB," o poslovanju v petek pravijo v omenjeni banki. "Domača in čezmejna plačila v tuji valuti ter plačila v tretje države pa bomo izvršili po spremenjenem urniku," pojasnjujejo.

To pomeni, da bo plačilo z valuto 14. april 2017 izvedeno prvi naslednji delovni dan, ki je v torek, 18. aprila. Enako se bo zgodilo tudi s plačili, ki jih bodo uporabniki v izvršitev posredovali v četrtek, 13. aprila 2017, po mejnem času za oddajo plačil. 

Ob tem poudarjajo, da spremenjen urnik plačilnih storitev velja tudi za nakazila na NLB Predplačniško kartico Mastercard prek naloga UPN ali v poslovalnici. "Če želite s svojo predplačniško kartico plačevati med prazniki, vam svetujemo, da kartico napolnite najpozneje v sredo, 12. aprila 2017."

V petek bo tako omejeno poslovanje tudi v ostalih bankah, kjer svoje komitente prav tako obveščajo, da bodo v petek opravljali le plačila v okviru banke. V Sparkasse opozarjajo vse svoje stranke, naj ne pozabijo spremeniti tudi morebitnih čakajočih plačil za 14. april, ki so jih do sedaj že vnesli v Net.Stik ali NetstikPro. "Še posebej bodite pozorni pri določitvi datuma plačila SEPA direktnih obremenitev, saj datoteke z datumom plačila 14. april 2017 ne boste mogli oddati," opozarjajo v Sparkasse. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.