Za povodec 400 evrov

Foto: Žurnal24 Ella po veterinarski oskrbi. Imela je tudi dve ugrizni rani. (Foto: Žurnal24)
Pasji napad. Večja mešanka brez nadzora je pogrizla psa in lastnico.
Oglej si celoten članek

“Psica je zgrabila in potegnila Ello, jo pri tem snela s povodca in ovratnice ter jo začela metati v zrak, stresati in gristi,” nam je napad na svojo psičko opisala bralka. Lastnika večje mešanke, ki je napadla Ello, so pred napadom večkrat zaman prosili, naj jo da na povodec.

“Globa za lastnika, ki živali nima pod nadzorom, je od 200 do 400 evrov,” so pojasnili na Veterinarski upravi RS (Vurs), kjer so dobili prijavo o napadu.

Varstvo psa
Povodec. Vurs ali policisti lahko kaznujejo posameznika, če ta ne zagotovi fizičnega varstva psa, kot določa zakon za zaščito živali. Skrbnik psa mora imeti žival na javnem mestu na povodcu.

Zlomljena rebra
V napad se je vmešala lastnica Elle, ki jo je večja psica ugriznila v roko, vendar je psičko rešila. “Kljub temu je imela (psička, op. p.) več zlomljenih reber, dve ugrizni rani, veliko podplutbo na prsnem košu, trebuhu, podplutbo na veznici levega očesa ter več odrgnin in majhnih ranic,” razlaga bralka.

Lastnik psice se je po besedah bralke opravičil in ponudil kritje stroškov veterinarja. Lastnica Elle je napad prijavila na Veterini Gorica, kjer so oskrbeli psičko, zaradi ugriza je morala tudi sama na zavod za zdravstveno varstvo.

Prijavo, da je določen pes brez nadzora oziroma brez povodca, lahko anonimno podate na Vurs ali policijo. “Utemeljenost prijav, da so psi spuščeni, preverimo na mestu samem,” so pojasnili na Vursu. Glede na podatke iz njihovega registra je bilo lani prijavljenih 86 primerov napada psa na drugo žival. Na območju Nove Gorice pa so policisti lani obravnavali pet napadov na druge pse.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.