Za romanja največ Jakiču

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Poti na stroške države. Poslanci največ potujejo po Evropi.
Oglej si celoten članek

V parlamentu so do zadnjega obračuna za službena potovanja porabili dobrih 91 tisoč evrov, v celotni državni upravi, po ministrstvih in uradih, pa v prvih šestih mesecih leta slabega 4,4 milijona evrov.

Med poslanci je največ potoval poslanec SLS Franc Pukšič, ki je od začetka mandata do 25. septembra na pot odšel 11-krat, vendar je za te poti porabil razmeroma malo. Večinoma je namreč potoval v zamejstvo in enkrat na Švedsko.

Največ je sicer slovenski parlament v tem mandatu stala pot delegacije v francosko Nico na letno zasedanje parlamentarne skupščine letos poleti; tja so odpotovali Branko Grims (SDS), Maja Dimitrovski (PS) in Roberto Battelli (NS) ter strokovni sodelavec. Stroški poti za vsakega od njih so bili okoli dva tisoč evrov. Največ je državni zbor (DZ) v tem mandatu skupno plačal za službene poti Romana Jakiča (PS). Ta je pojasnil, da je vsaka njegova udeležba v tujini aktivna – ali vodi okroglo mizo ali ima govorni nastop. “Maksimalno varčujemo,” je zatrdil.

Člani delegacije v parlamentarni skupščini Sveta Evrope se v Strasbourg zato vozijo devet ur s kombijem, največji strošek pa je hotel s tremi zvezdicami, ki stane okoli 720 evrov na teden. V DZ naj bi sicer po navedbah predsednika Gregorja Viranta za službene poti porabili pol manj kot lani.

Za destinacije po Evropi in izven Evrope imajo ministrstva in vladne službe pa tudi DZ sklenjeno ponudbo za dobavo vozovnic s Kompasom, lete iz Ljubljane v Bruselj pa izvaja Adria Airways.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:22 30. September 2012.

    Možno je da je ta kreatura jakičeva tudu vpleten v kakšen Zokijev posel. Bo kmalu prenehal kazati nasmejan ponarejen ksiht. …

  • 08:55 30. September 2012.

    kako je lepo biti lenuh...pa še počotnice ti država plačuje!! Mi pa živimo in delamo kot sužnji fašistom v prid...in …

  • 08:37 30. September 2012.

    komuniust Jakič seveda ne vidi korupcijskega kaosa v deželi, on trobentari Zokiju in rdeči eliti v v prid

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.