Za Rotnika na okope

Foto: Žurnal24 Po Mehu (na sredini) je včeraj odletel Rotnik (prvi z leve). Kot pravi, zato, ke
Nepričakovano. Namesto Rotnika Simon Tot. Delavci mu bodo preprečili vstop in danes dve uri stavkali.
Oglej si celoten članek

Nadzorni svet Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je včeraj razrešil Uroša Rotnika in na čelo Teša imenoval Simona Tota, izvršnega direktorja proizvodnje v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE).

Primopredaja je predvidena že za danes, a predsednik sindikata v Tešu Branko Sevčnikar je napovedal, da mu bodo delavci vstop preprečili. “Za nas je direktor še vedno Rotnik, saj je bila seja nadzornikov sklicana in vodena v nasprotju s poslovnikom,” je pojasnil. Sindikat bo zato danes od 8. do 10. ure tudi opozorilno stavkal. Zaradi menjave Rotnika naj bi danes odstopilo 23 vodilnih, ki so sodelovali pri bloku šest.

Tot za pojasnila ni bil dosegljiv. Prav tako se na klice ni odzival predsednik nadzornega sveta Djordje Žebeljan, ki smo ga želeli vprašati, zakaj menjava. Ne gre namreč za nov nadzorni svet, saj mu predseduje že več kot tri leta in pol. Neuradno je slišati, da je tik pred sejo dobil pisno navodilo.

Seja nadzornikov je potekala v Ljubljani in brez navzočnosti Rotnika; da ga o razrešitvi ne bi posvarili, so dnevni red spremenili na seji, predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu pa je sejo takrat zapustil.

Predsednik vlade Borut Pahor je zagotovil, da on in ministrica za gospodarstvo Darja Radić o Rotnikovi menjavi nista bila vnaprej obveščena, prav tako ne o nedavni menjavi Boruta Meha na čelu HSE. “Morda je to dobro,” je dejal Pahor.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.