Za šefa predlagajo Fakina

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije skupščini predlaga, da imenuje Sama Fakina za generalnega direktorja zdravstvene zavarovalnice.
Oglej si celoten članek

O imenovanju generalnega direktorja bo skupščina odločala na prvi naslednji seji, ki bo predvidoma 25. marca letos. Sklep o imenovanju generalnega direktorja zdravstvene zavarovalnice se nato skladno z zakonom posreduje v soglasje državnemu zboru.

Odločalo 11 članov

V prvem postopku je o izbiri kandidata, ki ga upravni odbor predlaga skupščini ZZZS, odločalo deset članov upravnega odbora, saj je enemu od 11 članov potekel mandat. Upravni odbor je v torek odločal v polni sestavi, torej vseh 11 članov, nov član upravnega odbora je Igor Antauer.

Tajno glasovanje tudi pri prvem odločanju

Današnje glasovanje na upravnem odboru je bilo tajno. Tajno je bilo tudi glasovanje ob prvem razpisu, torej pred mesecem in pol.
 
Generalni direktor ZZZS mora podporo dobiti tudi v državnem zboru. Kot je znano, Fakin nima podpore največje koalicijske stranke SMC.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:14 3. Marec 2015.

    Ne razumem to tajnost,z našim denarjem.Smrdi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.