Za slabo četrtino več

Foto: Žurnal24 Koriščenje subvencij se je v prvih treh mesecih letošnjega leta v primerjavi z l
Subvencije. Od uvedbe elektronizacije se poraba študentskih bonov povečuje.
Oglej si celoten članek

Boni. V prvem trimesečju letos se je prodaja študentskih bonov oziroma koriščenje subvencij za študentska kosila v povprečju povečalo za 23,2 odstotka v primerjavi z lani.

Cena. Obveznosti Šosa in drugih študentskih organizacij do podjetja Margento storitve od oktobra 2009 do aprila lani za plačilo celovite implementacije sistema, najema več kot tisoč terminalov, pet tisoč kartic in druge opreme, zagotavljanje nemotenega delovanja sistema, servisiranje, zagotavljanje help deska in vzpostavitve klicnega centra za ponudnike so do zdaj znašale 311.139,32 evra.

Poraba bonov je sicer zrasla tudi lani v primerjavi z letom prej, povprečna rast je bila slabih sedem odstotkov, so nam povedali v Študentski organizaciji Slovenije (Šos).

Margentu po 7 centov
Leta 2009 je bilo tako porabljenih malo več kot pet milijonov subvencij za študentsko kosilo, lani pa skoraj pet in pol. Marca letos pa je število bonov v primerjavi z marcem lani poskočilo za kar 114 tisoč.

Klasične papirnate študentske bone je Šos skupaj s študentskimi organizacijami treh največjih univerz dokončno nadomestil z elektroniziranimi boni avgusta lani. Od takrat je bilo koriščenega 4,2 milijona subvencij, pri čemer podjetje Margento, ki je izvajalec storitve, za vsako opravljeno transakcijo prek mobilnega telefona študenta prejme sedem centov, kar skupaj znaša nekaj manj kot 300 tisočakov.

Uporabniki zadovoljni
Odziv študentov je bil po podatkih študentskih organizacij univerz v Mariboru, Ljubljani in na Primorskem v veliki večini pozitiven. Kritizirali so le, da ne morejo več posojati bonov, ne morejo večkrat dnevno jesti kosila ali povabiti koga na kosilo, so ob uvedbi elektronizacije povedali na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.