Za smrt kolesarke 730 ur družbeno koristnega dela

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sodišče je voznika osebnega avomobila, ki je pred dobrim poldrugim letom do smrti zbil 34-letno kolesarko, obsodilo na delo v korist družbe.
Oglej si celoten članek

29-letnega voznika je obtožnica bremenila povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom iz malomarnosti, kar je priznal in obžaloval, še pred začetkom sojenja se je s tožilstvom pogodil o priznanju krivde.

Tožilstvo je zato sodišču predlagalo leto dni zaporne kazni, ki pa jo bo lahko odslužil s 730 urami dela v splošno korist. Del bo opravljal v dogovoru s koprskim centrom za socialno delo, pišejo Primorske novice.

Vozil je prehitro

Do nesreče je prišlo avgusta 2013, ko je 34-letna kolesarka iz Ajdovščine kolesarila po cesti od Vaganela proti Kopru. Obsojenec ji je občutno prehitro pripeljal nasproti. V nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zaneslo ga je v železno ograjo mostička, nato pa v kolesarko, ki je pravilno pripeljala ob desnem robu ceste.

Vrglo jo je na pokrov motorja, z glavo pa je močno udarila v vetrobransko steklo avta, kar je bilo zanjo usodno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:33 25. Marec 2015.

    Kasneje pa še betonska korita rušil.. ma saj je že od vekomaj na veke, meni hnoj..

  • 11:01 24. Marec 2015.

    Me pa prav zanima, koliko je dobil Milan Rudan, ki je pred leti ubil kolesarko v Ljubljani.

  • 11:00 24. Marec 2015.

    Namesto 730 dni aresta, 730 UR "koristnega" dela. pa še malico bo dobil za povrh. dajimjebemmater!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.