Za smrt kriva zastrupitev s plinom

Foto: Nino Verdnik Apartmaji v Hudinji Foto: Nino Verdnik Apartmaji v Hudinji Foto: Nino Verdnik Apartmaji v Hudinji Foto: Nino Verdnik Apartmaji v Hudinji
Policijska preiskava je potrdila, da so trije mladi ljudje v apartmaju v Hudinji pod Roglo januarja letos umrli zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletni moški z območja Laškega, 22-letnik in 24-letno dekle z območja Žalca so se z napotnico ene izmed turističnih agencij 15. januarja letos nastanili v apartmaju v Hudinji pod Roglo.

Ob prihodu v apartma so začeli prostor ogrevati s plinsko pečjo, hkrati pa so zakurili tudi kaminsko peč.

"Na podlagi vseh ugotovitev z ogleda kraja dejanja, zasežene dokumentacije, izdelanih izvedeniških mnenj, sodnih obdukcij in zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da so vsi trije na dan prihoda umrli zaradi povečane koncentracije ogljikovega monoksida.

Do povečane koncentracije ogljikovega monoksida je v kritičnem času prišlo zaradi hkratnega delovanja kaminske in plinske peči, pomanjkljivega dovoda kisika v prostor, nepravilnega izgorevanja in zaradi nezadostnega odvajanja dimnih plinov iz prostora," so sporočili iz PU Celje.

Kriminalisti tako sumijo, da lastnik ni poskrbel za pravilno namestitev, delovanje in vzdrževanje kurilnih in dimnih naprav. Odgovorno osebo dimnikarskega podjetja pa sumijo, da je pregled kurilne in dimne naprave opravila pomanjkljivo, nestrokovno in v nasprotju z veljavnimi predpisi.

Lastnika apartmaja in izvajalca dimnikarskih storitev ter hkrati koncesionarja in odgovorno osebo dimnikarskega podjetja so kriminalisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika. "Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen do osem let zapora," so še sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.