Za spremembo zakona o minimalni plači

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) zahteva spremembo zakona o minimalni plači.
Oglej si celoten članek

Na novinarski konferenci so sindikati predstavili zahtevo po spremembi zakona o minimalni plači. Zahtevajo, da se ta spremeni tako, da se dodatki k plači štejejo posebej in ne v samo minimalno plačo. Dušan Semolič je ob tem dodal, da je kar od 70 do 80 odstotkov delavcev takih, ki se jim ti dodatki vštevajo v minimalno plačo.

Za spremembo zakonske opredelitve minimalne plače se zavzemajo tudi zato, ker je po njihovm zakonska opredelitev škodljiva, saj ne motivira delavcev. Kot primer je navedel dejstvo, da je plača ista ne glede na to, ali gre za nočno ali dnevno delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:34 13. September 2011.

    kaj ni to ta sindikat ,ki je dopustil to iskoriščanje delovcev??? in zdaj zahteva nekaj kar bi moral zahtevati že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.