Za sredo pripravljen plan B

Foto: Arhiv DZ
Foto: Arhiv DZ
Sestavljanje koalicije. Rezervni načrt: manjšinska vlada in predčasne volitve.
Oglej si celoten članek

Trojica PS, SD in Desus pripravlja rezervni načrt za manjšinsko vlado, čeprav zatrjujejo, da je treba počakati do srede, ko bo o vstopu v koalicijo odločala DL.

Včeraj dopoldne sta se mandatarka Alenka Bratušek in predsednik DL Gregor Virant sestala, vendar izjav po srečanju nista dajala. Virant je za STA potrdil le, da do danes pričakuje odgovore na zahteve DL, ki so jih mandatarki poslali v petek. Vseeno jih do srede, ko se bo pozno popoldne sestal svet DL, ne namerava komentirati. V PS naj bi s srečanjem svojega sveta počakali do odločitve DL. Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer pa je dejal, da se bodo o rezervnem načrtu v PS odločali le, če bo ta potreben.

“V vsakem primeru je treba postopek nezaupnice dokončati,” pa je dejal predsednik parlamenta Janko Veber (SD). Če bi PS, SD in Desus res sestavili manjšinsko vlado, bi, je povedal, morali pripraviti načrt nujnih ukrepov in nato razmišljati o predčasnih volitvah “bistveno prej”, kot je bilo to predvideno zdaj. Lahko bi bile jeseni ali konec leta.

Vstop v koalicijo pa je že potrdilo vodstvo Desusa. Predsednik Karl Erjavec je ob tem ocenil, da DL nima boljše izbire kot vstop v koalicijo. Meni, da gre pri DL bolj kot za umeščanje energetiko za notranja trenja v stranki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    10:26 12. Marec 2013.

    Bo to dream team? Seveda ne. Je pa verjetno še najboljše, kar ta hip rabi Slovenija. Najbolj važno pa, da …

  • 09:14 12. Marec 2013.

    Revolucionarne obljube prihodnosti<br />Obljube, ki onkraj obljub politikov in drugih upravljalcev z življenji ljudi.<br />http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/848-revolucionarne-obljube-prihodnosti-revolucionarne-obljube-prihodnosti

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.