Za stolček več zanimanja

Foto: Žurnal24 Gasilski zavod je lani zašel v finančne težave, saj so nekatera podjetja, ki ima
Izbor direktorja. Med pogoji tudi napaka zavoda za zaposlovanje.
Oglej si celoten članek

Ravne na Koroškem. Na razpis za direktorja koroškega gasilskega zavoda naj bi se prijavilo šest kandidatov, smo izvedeli neuradno. Med njimi pa je zagotovo dosedanji prvi mož zavoda Roman Lupuh, kar je tudi sam potrdil.

Napaka v zapisu
Pogoj. Razpis za direktorja je na Koroškem že dvignil nekaj prahu. Bralec nas je opozoril, da je bilo v razpisu zapisano, da je pogoj za prijavo na delovno mesto izobrazba kmetijske stroke. “Sam nimam te izobrazbe. Bila je napaka na zavodu za zaposlovanje. Opravičili so se in spodrsljaj popravili,” je razložil aktualni direktor.

Izbran v nekaj dneh
V nekaj dneh se bo sestal svet zavoda in bomo pregledali prijave kandidatov. Vem samo, da jih je več; koliko jih je točno, bomo videli na odpiranju,” je pojasnil Andrej Špiler, predsednik sveta zavoda koroških poklicnih gasilcev. Dodal je, da bi bil lahko nov direktor znan že v enem tednu. Ali bi se prijavil za vnovični mandat, pa je kolebal tudi Lupuh. “Ko sem dobil županovo podporo, sem se odločil,” je pojasnil.

Zavod na robu preživetja
Kot smo že poročali, je poklicnemu gasilskemu zavodu lani zaradi premalo zagotovljenih sredstev za delovanje grozila ukinitev. “Za letos smo nekako rešeni. Vendar bo zavod vse leto deloval na robu preživetja. Načrtujemo tudi manjšo izgubo,” je pristavil Lupuh.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.