Za stresne teste 21 milijonov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na zahtevo Bruslja bodo tujci opravili stresne teste naših bank in ponovno ocenili vrednosti nepremičnin. Postopki naj bi nas stali 21 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Stresni testi naj bi pokazali stanje naših bank. Banka Slovenije je z izvajalci stresnih testov že sklenila štiri pogodbe, katerih okvirna skupna vrednost je 21 milijonov evrov, poroča 24 ur. Dve od pogodb zajemata tudi področje cenitve nepremičnin. Pogodbe so podpisane s podjetji Ernst&Young, Deloitte, Oliver Wyman in Ronald Berger.

Iz Banke Slovenije so sporočili tudi, da bodo banke, ki so zaprosile za državno pomoč in prenos slabih terjatev na družbo za upravljanje terjatev bank, stroške nosilce same.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:34 4. Oktober 2013.

    Če človek pomisli, da gre za elementarne stvari države - ovce pa nič. Tudi malo jih ne zanima. To se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.