Za strmoglavljenje kriva ptica

Foto: Reuters letalska nesreča Nepal Foto: Reuters letalska nesreča Nepal Foto: Reuters letalska nesreča Nepal
Na obrobju nepalske prestolnice Katmandu je strmoglavilo manjše dvomotorno letalo, pri čemer je umrlo vseh 19 ljudi na krovu.
Oglej si celoten članek

Med njimi je bilo sedem britanskih in pet kitajskih turistov, ostali potniki in člani posadke so bili Nepalci. Letalo je bilo na poti iz Katmanduja v Luklo, ki leži v regiji, v kateri je tudi Mount Everest.

Letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu. Izsledki kažejo, da je za nesrečo kriva ptica, ki je poletela v enega od motorjev.

Letalske nesreče so sicer v Nepalu dokaj pogoste. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je današnje strmoglavljenje že šesta letalska nesreča s smrtnim izidom v Nepalu v zadnjih dveh letih.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa so v himalajski državi od začetka civilnih poletov leta 1953 do danes zabeležili že 74 letalskih nesreč, ki so skupaj zahtevale več kot 600 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.