Za strpnost med religijami

Foto: Žurnal24 Meko in Medino je v teh dneh preplavilo na milijone muslimanskih vernikov. (Foto
Muslimani v Sloveniji obeležujejo začetek najpomembnejšega praznika kurban bajram. Praznik je med drugim posvečen strpnosti med religijami.
Oglej si celoten članek

„Vsak vernik in vernica, ki sta polnoletna, zdrava in pametna, sta dolžna enkrat v življenju, če za to imata materialne možnosti, obiskati svete kraje,“ se glasi sporočilo islamske skupnosti v Sloveniji. Tisti, ki ne morejo v svete kraje, se udeležijo bajramske molitve v svoji državi.

Kurban bajram
je sicer praznik, ki je namenjen strpnosti med tremi religijami: krščanstvom, judovstvom in islamom. Ta praznik namreč muslimani povezujejo z Ibrahimom ali Abrahamom, Božjim odposlancem, ki je praoče omenjenih treh religij.

Osrednja slovesnost se je tudi letos ob 6. uri zjutraj začela v športni dvorani na Kodeljevem. Zbrane bo nagovoril namestnik muftija Ibrahim Malanović. Mufti Nedžad Grabus se je namreč s še dvanajstimi muslimani iz Slovenije podal na romanje v sveti mesti Meko in Medino.

Bajramska molitev bo poteka tudi na Jesenicah, v Tržiču, Kranju, Škofji Loki, Postojni, Sežani, Ajdovščini, Kopru, Kočevju, Trbovljah, Novem mestu, Velenju, Celju, Krškem, Slovenj Gradcu in Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.