Za tiste, ki nimajo

Foto: Žurnal24 Srčnost, ki so jo pokazali, bo del njihovih življenj tudi v prihodnje, je prepri
Dijaki. Zbrali sto zvezkov in jih darovali Karitasu.
Oglej si celoten članek

Dijaki srednje gradbene in lesarske šole šolskega centra so se na lastno pobudo in ob pomoči Mirjam Žnidarčič, šolske svetovalne delavke, pridružili Karitasovi akciji Pokloni zvezek ter zbrali sto šolskih zvezkov. Čeprav je njihova akcija videti kot kaplja v morje pomoči potrebnim, je Gregor Vidic, generalni tajnik Škofijske karitas, poudaril, da temu ni tako; da bo z njihovo pomočjo zvezke dobilo deset učencev, hkrati pa bo pripravljenost pomagati v njih ostala trajna vrednota.

“Tovrstna pomoč pride najbolj prav tistim, ki še niso na seznamih prejemnikov socialne ali humanitarne pomoči. Lani smo tako pomagali tistim, ki so ravno pred nakupi za novo šolsko leto izgubili službe v Preventu,”
je povedal Vidic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.