Za toliko se dražijo tobačni izdelki

Foto: Profimedia
Z današnjim dnem se bodo zvišale trošarine za tobačne izdelke.
Oglej si celoten članek

Za zavojček 20 cigaret bo v povprečju treba odšteti približno 4,8 odstotka več kot zdaj oz. se bo zavojček podražil za 20 centov. Z novega cenika Tobačne Ljubljana je tako razvidno, da bo po novem za najcenejši zavojček cigaret treba odšteti 3,60 evra, za najdražjega pa 4,50 evra.

Trošarina za cigarete se bo skladno z uredbo, ki jo je v začetku septembra sprejela vlada, za 1000 cigaret zvišala s 114 na 120 evrov.

Za cigare in cigarilose se bo trošarina zvišala na najmanj 45 evrov za 1000 kosov, za drug tobak za kajenje se bo zvišala s 43 na 45 evrov za kilogram.

Za drobno rezani tobak se bo cena zvišala s 43 na 45 evrov za kilogram.

Pred tem so se trošarine na tobačne izdelke v Sloveniji nazadnje zvišale 1. junija 2019.

Vlada si od višjih trošarin obeta dodatnih 18 milijonov evrov prihodkov letno oz. poldrugi milijon evrov na mesec. Zaradi enomesečnega zamika pri plačilu trošarine v državni proračun bo sicer prvi finančni učinek viden šele novembra in bo v zadnjih dveh mesecih tega leta znašal tri milijone evrov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:11 1. Oktober 2020.

    Edino pravilno! Konec koncev vsak kadilec v svojem življenju zažge eno stanovanje ali lep vsakoletni AI dopust. Z dvigom cene …

  • 09:25 1. Oktober 2020.

    Hja, nekje butalci pač morajo jemati denar, ko ga tako zavestno razmetavajo! Le kje ga bodo jemali, če ne raji?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.