Za trenutek nepazljivosti so zahtevali 2.300 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sanja je srečno poročena mlada mamica, ki se v službo vsak dan odpelje s svojim kolesom. Nekega jutra je bila močno prehlajena, ponoči je slabo spala, na cesti je bila odsotna. Zavila je na glavno ulico in spregledala drugo kolesarko ...
Oglej si celoten članek

Zbudila se je v bolnišnici, imela je hudo poškodovan obraz in roko. Kmalu so ji sporočili, da je povzročila prometno nesrečo, kjer jo je skupila tudi druga kolesarka. Na srečo sta si obe opomogli, a je poškodovana kolesarka od nje zahtevala odškodnino za poškodbe v višini 2.300 evrov.

Sanja je bila tedaj močno hvaležna soprogu, ki je pred kratkim sklenil premoženjsko zavarovanje GRAWE DOM. Čeprav gre za premoženjsko zavarovanje stanovanja ali hiše, so zavarovane tudi škode, ki jih zavarovana oseba povzroči kot zasebnik v vsakdanjem življenju. Med drugim tudi zaradi posesti in uporabe kolesa ter tudi pri drugih amaterskih športnih aktivnostih. 

Obvezno tudi za vse skrbnike psov

Večina ljudi ne ve, da so v sklopu GRAWE premoženjskega zavarovanja krite tudi škode, ki jih naredi štirinožni prijatelj.

"Če stranka sklene premoženjsko zavarovanja za hišo ali stanovanje pri GRAWE, s paketom standard ali polno kritje, to vključuje tudi zavarovanje odgovornosti," pojasnjuje Vera Kocbek iz zavarovalnice GRAWE.

Zavarovanje odgovornosti po njenih besedah pomeni, da obstaja kritje za škodni dogodek, za katerega je odgovoren zavarovanec in zaradi katerega bi lahko tretja oškodovana oseba proti njemu uveljavljala odškodninski zahtevek 

Škoda, ki jo povzroči pes, je tako krita, če je znotraj zavarovanega kraja. To pomeni, da jo pes stori v stanovanju, hiši ali na parceli okoli hiše. "Dodatno je možno skleniti zavarovanje odgovornosti s širšim kritjem, ki obsega kritja za geografsko območje celotne Evrope. To potem krije škodo, ki nastane, če pes steče na cesto in povzroči nesrečo," dodaja.

Ko gre Janezek v trgovino ...

Zavarovanje krije odgovornost pri številnih drugih neželenih dogodkih. Ste se kdaj bali, da bo vaš otrok v trgovini prevrnil kaj dragocenega?

"Če otrok nenamerno naredi škodo v trgovini, je to krito. Zavarovanje odgovornosti se nanaša na osebo, ki je sklenila zavarovanje, na partnerja in mladoletne otroke," pravi Vera Kocbek.

Da bo vaš dom res zaščiten

Poglavitni namen zavarovanja GRAWE DOM je sicer premoženjsko zavarovanje našega doma, s katerim zavarujete še sebe in svojo družino. Stanovanjsko zavarovanje in zavarovanje opreme tako med drugim krije škodo v primeru požara, vremenske ujme, loma stekla, izlitja vode, škodo krije celo pri vlomni tatvini.

Zavarovanci so navdušeni nad GRAWE HELP, ki z brezplačno številko reši vse nepričakovane nevšečnosti ob nujnih primerih. Pomagajo vam v primeru izgube ključa, pri reševanju pohištva iz poplavljenih sob, celo pri morebitnih pravnih nejasnostih s svojim najemodajalcem.

Nekega mrzlega večera se vrnete domov in ugotovite, da gretje ne deluje. Najprej pomislite na otroke in na vse stroške, ki jih reševanje težave prenaša ... "Pozabite na dolgotrajno iskanje obrtnikov, zavrtite telefonsko številko GRAWE HELP, ki organizira tudi inštalaterja in vam za obdobje popravila zagotovi izposojo ogrevalne opreme," pojasnjujejo na zavarovalnici Grawe. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.