Za uboj Gašperja Tiča morda manj kot pet let zapora

Foto: Anže Petkovšek Gašper Tič Foto: Anže Petkovšek Gašper Tič Foto: MGL Gašper Tič
Domnevni morilec igralca Gašperja Tiča lahko dobi nižjo kazen od minimalne, ki jo za uboj predpisuje kazenski zakonik.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo ocenjuje, da je bil domnevni morilec igralca Gašperja Tiča Stefan Cakić bistveno zmanjšano prišteven, poroča Dnevnik.

Če bi presodili, da je bil neprišteven, ga za zločin ne bi mogli kaznovati, če se bo sodišče strinjalo, da je bil bistveno zmanjšano prišteven, pa ga bo kazen doletela, a bo ta lahko milejša od zagrožene, ki je za uboj najmanj pet let zapora, najvišja zagrožena kazen pa je 15 let zapora. 

Slovenija Morilcu igralca Gašperja Tiča grozi 15 let zapora

Bistveno zmanjšana prištevnost je po kazenskem zakoniku posledica duševne motnje ali slabše razvitosti ali kakšne druge trajne in hude duševne motenosti.

Novo obtožnico so vložili prejšnji četrtek, potem ko se je na prvo, ki so jo vložili poleti, Cakićev odvetnik Gorazd Fišer pritožil in s pritožbo uspel

Ozadje Nasilne smrti je umrl igralec Gašper Tič

Do uboja je prišlo pred pol leta, 20-letnik pa je 44-letnega igralca večkrat zabodel z nožem.

Smrt znanega igralca je pretresla Slovenijo. 

Magazin Smrt Gašperja Tiča: "Ne vem, ali naj te prekolnem ali objamem"

Ganljivo Tako se je od igralca poslovila Miša Molk

Slovo od Gašperja Tiča Slovo od Gašperja Tiča

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.