Za ugovor še štiri dni časa

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zavezanci za plačilo dohodnine, ki so odločbo prejeli v drugem svežnju, lahko ugovor podajo do ponedeljka.
Oglej si celoten članek

2. julija, to je v ponedeljek, se izteče rok za vložitev ugovora zoper informativni izračun dohodnine. Vložijo ga lahko tisti zavezanci, ki so v začetku junija prejeli informativne izračune, ki pa niso pravilni oziroma so pomanjkljivi.

Napoved morate oddati do konca julija

Davčni zavezanci, ki informativnega izračuna niso prejeli niti v prvem niti v drugem svežnju, njihovi dohodki pa presegajo 3.143,57 evra, morajo izračun oddati do 31. julija. Na davčni upravi ob tem svetujejo, da prek Vide – virtualne davčne asistentke – z vnosom svoje davčne številke preverite, ali vam je bil izračun poslan.

Sami morajo napoved vložiti tudi tisti, ki so prejemali:
- pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine;
- pokojnino, pri kateri je zavezanec pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane;
- pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, vendar je poleg tega zavezanec prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.