Za zdaj le dobrodelna

Foto: Žurnal24 Za pomoč Kostanjevici bo zbor Perpetuum Jazzile v Novem mestu pripravil dobrodel
Pomoč poplavljencem. Od države pomoči letos še ne bo.
Oglej si celoten članek

Kostanjevica na Krki. Na posebnem računu, ki ga je občina odprla za pomoč prizadetim v poplavah (številka računa: 01397-6000000117, model 99), se je do petka, kot nam je povedal župan Mojmir Pustoslemšek, nabralo 17 tisoč evrov; od tega je dobršen del prispevala novomeška Krka.

Seznam, komu bodo pomoč namenili, so na občini že naredili. Prizadetih je okoli 90 stanovanjskih hiš, na katerih bo komisija škodo začela ocenjevati ta teden. “Cenitve moramo opraviti do 20. oktobra, potem pa pričakujemo državno pomoč; ta letos najverjetneje še ne bo prišla,” meni Pustoslemšek.

Tamkajšnja osnovna šola je 15 učencem iz poplavljenih družin sicer nakazala po 200 evrov, denar zanje pa zbirajo še na posebnem računu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.