Za zdaj še poletno, konec tedna izrazita sprememba vremena

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uživajte v soncu in poletnih temperaturah, naslednji teden bo šlo celo pod ničlo.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Zjutraj bo ponekod po nižinah megla," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija."

Jutri bo jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 21 do 25 °C.

"Teden bo tak, kakršen je že. Ob jutrih bo megleno, čez dan sončno. Toplo bo za ta čas - temperature bodo bolj pozno poletne kot zrelojesenske, čez dan od 21 do 26 stopinj Celzija. To se bo vleklo do nedelje, naslednji teden pa bo drugače, zelo drugače."

Brane Gregorčič, meteorolog za Val 202

V četrtek in petek bo precej jasno. "Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost," napovedujejo pri arsu. "Še bo zelo toplo za ta čas."

xxx

Nad srednjo in vzhodno Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad zahodnim Sredozemljem in ne bo vplivala na vreme pri nas. Od juga k nam v višinah doteka zelo topel in suh zrak.

Dosegla nas bo izrazita hladna fronta

"Nad srednjo Evropo in Balkanom bo sprva vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku tedna predvidoma oslabelo," razlagajo pri Arsu. "Od severozahoda bo Alpe predvidoma v torek dosegla izrazita hladna fronta."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V soboto in nedeljo bo še prevladovalo sončno in toplo vreme z jutranjo meglo po nižinah. "Verjetnost padavin se bo v začetku novega tedna povečala, kaže tudi na občutno ohladitev," napovedujejo pri Arsu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:20 22. Oktober 2019.

    čez en teden pa spet drugače, to ni nič zanesljivo, bla bla bla

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.