Za zmanjšanje bolniških

Foto: Žurnal24 Gradbeništvo prednjači po bolniških odsotnostih, pravi Aljoša Čeč (prvi z desne)
Gradbeništvo. Projekt za boljše zdravje delavcev.
Oglej si celoten članek

Novo mesto. Univerzitetno in raziskovalno središče (URS) bo skupaj s partnerji – celjsko obrtno zbornico ter sindikatom Pergam in sindikatom cestnega gospodarstva – raziskalo vzroke in posledice bolniških odsotnosti v gradbeništvu. Za ta projekt so iz Evropskega socialnega sklada pridobili dobrih 500 tisoč evrov.

"Področje gradenj je na nacionalni ravni četrta dejavnost, kjer je bolniška odsotnost najbolj razširjena, med industrijskimi dejavnostmi pa je na prvem mestu," je povedal Aljoša Čeč iz Pergama. "Zasnovali bomo nove pristope, ki bodo vplivali na zmanjšanje negativnih posledic, in organizirali brezplačne izobraževalne programe za posebne ciljne skupine," je pojasnil Borut Rončević, direktor URS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.