Začela se je sezona drsanja

Foto: Notranjski regijski park
Foto: Notranjski regijski park
Letos si lahko izposodite tudi drsalke.
Oglej si celoten članek

Začela se je sezona drsanja na Cerkniškem jezeru, kjer si letos lahko tudi izposodite drsalke.

Ob tem v Notranjskem regijskem parku opozarjajo, da drsamo na lastno odgovornost in da moramo poskrbeti za varnost s primerno zaščito. Pojasnili so nam, da je dolžina sezone na Cerkniškem jezeru zelo različna. Ponavadi se začne že ob koncu leta, včasih pa ob koncu januarja, včasih je pa sploh ni. Zato jo je treba zdaj izkoristiti priložnost.

Kje lahko drsamo

“Pri drsanju po Cerkniškem jezeru vam priporočamo, da drsate le tam, kjer so že vidne sledi drsanja pred vami. Ne približujte se strugi Stržena, saj je led tam običajno tanjši ali pa ga sploh ni,” pravijo. Opozarjajo, da nastaja led na Cerkniškem jezeru v nenadzorovanih razmerah in je zato debelina ledu različna. “Drsajte ob obali in ne tvegajte z drsanjem po delih jezera, kjer ni drugih drsalcev,” pravijo.

Kdaj se je komu nazadnje vdrl led, nimajo informacij. So pa prepričani, da se ne bo vdrl nikomur, če bo upošteval dana navodila.

Prosijo, da avto parkiramo na urejenem parkirnem mestu in ne na travniku ali ob robu ceste: “Na ta način se bomo izognili uničenim travnikom in upravičeni jezi lastnikov.” Prosijo še, da si drsalke obujemo pri jezeru in ne hodimo po drugih površinah z njimi.

Tisti brez drsalk, si jih letos lahko izposodite v TIC Cerknica (Tabor 42) za 5,00 evrov.

Foto: Notranjski regijski park Notranjski regijski park

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.