Začeli bodo z Erjavcem

Foto: Žurnal24 Erjavcu in njegovemu nekdanjemu sodelavcu Gutmanu grozi do eno leto zapora. (Fot
Patria. V ponedeljek prvo sojenje.
Oglej si celoten članek

Nevestno. Čez štiri dni bodo na ljubljanskem okrajnem sodišču začeli soditi Karlu Erjavcu in Albinu Gutmanu.

Glavna obravnava zoper obdolžena je razpisana za 22. november ob 11. uri. Nadaljnji naroki še niso razpisani,” pojasnjuje predsednica sodišča Vesna Pavlič Pivk.

Sojenje lahko tudi tajno
Tožilci za pregon organiziranega kriminala – neuradno – Erjavcu sicer očitajo nevestno vodenje obrambnega ministrstva in oškodovanje državnega proračuna za okoli 15 milijonov evrov, ker naj bi s finskim podjetjem Patria podpisal domnevno sporno pogodbo za nakup 25 oklepnikov, ki menda nimajo vojaške nadgradnje. Neuradno naj bi tožilka že predlagala, naj sojenje zaprejo za javnost, ker naj bi pred sodnico razpravljali tudi o zaupnih podatkih. “Sodišče bo o tem, ali bo glavna obravnava javna ali bo javnost iz nje izključena, odločalo po tem, ko bo o tej možnosti zaslišalo stranke kazenskega postopka,” pravijo na sodišču.

Kršila naj bi tudi pravilnik
Erjavca smo danes prek SMS-sporočila prosili za komentar ponedeljkovega sojenja, a smo ostali brez odgovorov na vprašanja, ali se razprave namerava udeležiti, kdo je njegov odvetnik in ali bo zahteval izključitev javnosti.

Erjavec in nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman naj bi pred nakupom oklepnikov kršila tudi pravilnik ministrstva, ki je določal, kako naj se tovrsten nakup 
izvede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.