Začelo se je, kaj bo šele jutri

Foto: Reševalni pas/Twitter Razcep Koseze.
Foto: Reševalni pas/Twitter Razcep Koseze.
Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, je bilo povečan promet pričakovati že danes.
Oglej si celoten članek

Zaradi bližajočih velikonočnih praznikov je prihajajoči konec tedna na slovenskih cestah pričakovati povečan promet. "Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek," sporočajo iz prometno - informacijskega centra." 

Da je temu tako, priča trenutno dogajanje na naših cestah, kjer se že gnete pločevine, kolone se daljšajo tudi na mejnih prehodih. 

Najdaljša čakalna doba je na majnem prehodu Gruškovje, kjer je za izstop treba čakati dobro uro, na mejnih prehodih Slovenska vas, Obrežje pa 30 minut za izstop.

Trenutno so zastoji:

  • Na zahodni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Kozarjami proti Primorski.
  • Na celotni južni ljubljanski obvoznici med Kozarjami in Malencami proti Dolenjski, potovalni čas se podaljša za približno 30 minut.
  • Na južni ljubljanski obvoznici med priključkom Ljubljana center in Kozarjami proti Brezovici, potovalni čas se podaljša za približno 20 minut.
  • Na dolenjski avtocesti med Malencami in Šmarjem Sap proti Novemu mestu.
  • Na primorski avtocesti med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za približno 30 minut.
  • Na regionalni cesti Vrhnika - Brezovica.
  • Na štajerski avtocesti med Šentiljem in razcepom Dragučova proti Mariboru, zaradi del, potovalni čas se podaljša za približno 20 minut.
  • Zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 3 kilometre.
  • Zastoj tovornih vozil je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, 1 kilometer in pol.
  • Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, predor občasno zapirajo.

Na prometno-informacijskem centru voznike, ki se vsak dan vozijo v službo, opozarjajo, da se bo jutri zjutraj poznal dotok vozil s tujo registracijo. "Zato naj pričakujejo povečano gnečo na odsekih, ki so že sicer ob dnevnih prometnih konicah najbolj obremenjeni.
Večina večjih obnovitvenih del na slovenskih avtocestah se bo pred velikonočnimi prazniki končala ali prekinila vse do konca prvomajskih praznikov. Med njimi npr. dela v predoru Karavanke in na gorenjski avtocesti A2 pri priključku Brnik ter dela na primorski hitri cesti H5 pri Kopru,"
so zapisali. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.