"Zadevi sta transparentni"

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Sodišče zavrnilo preiskavi zoper Kanglerja.
Oglej si celoten članek

"Vsekakor se bom odločil za tožbo zoper državo v primerih Doma pod gorco in Toplarne. Obrnil se bom tudi na Strasbourg." Tako se je mariborski župan Franc Kangler odzval na sklep mariborskega sodišča, da se zoper njega in Tanjo Vindiš Furman, direktorico Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor, ustavijo vsi predkazenski postopki v zadevi Dom pod Gorco – ustanovljene družbe, ki upravlja novozgrajeni dom za starostnike. Odločitev sodišča je dokončna, pritožba ni več možna.

Prva zmaga za Kanglerja

"Kot je zapisano v sklepu, je sodišče ugotovilo, da ne drži teza tožilca, da MOM ne bi smela ustanoviti družbe Dom pod gorco. Ne drži tudi teza, da je MOM s svojim premoženjem razpolagala neodplačno. Sodišče je ugotovilo, da je bil postopek ustanovitve podjetja povsem transparenten," je pojasnil Marko Bošnjak iz odvetniške pisarne Čeferin, županov zagovornik.

Tudi v zadevi Toplarna je sodišče zavrnilo zahtevo za preiskavo, vendar zadeva še ni dokončna. Mariborsko tožilstvo še čaka na zadnjo besedo višjega sodišča o tej zadevi, saj so se na sklep pritožili. Kangler in njegov zagovornik v tej zadevi Franci Matoz pa sta prepričana, da bo sodišče odločilo v njun prid.

"Ni osnove, da so me kriminalisti v obeh zadevah sploh ovadili. Edini interes je, da sem se znašel na prvih straneh sredstev javnega obveščanja," je prepričan Kangler. Sprašuje se, kdo mu bo povrnil "to medijsko škodo", opozarja na po njegovem mnenju "dvojne kriterije v tej državi, ki preveč smrdijo na politiko", in s prstom spet kaže na Zorana Jankovića.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:46 11. Januar 2012.

    Naj uganem: politično motivirana preiskava, komunajzerji, zarota, udbaši, kučanov klan, srpska posla, itd, itd. Vse, samo kriv ne. Znano iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.